Kristián? To je taková moje póza, vysvětluje herec Mark Kristián Hochman

11. červen 2024

„Vadilo mi, že mi lidi říkali Marek. Uráželo mě to, protože jsem Mark. Když jsme udělali maturitu, šli jsme na matriku, že si všichni dáme třetí jméno,“ vypráví. Co soudí o dnešním světě? Co si nejčastěji pouští do sluchátek? Umí tančit a vařit? Jak se mu hraje v inscenaci Vojcek? A proč má podle něj Shakespeare dnešnímu publiku co říct?

„Kristián je taková moje póza a tak to i vzniklo. Teď nevím, jestli toho třetího jména trochu nelituju. Přijde mi, že když chce být někdo zajímavý, dá si třetí speciální jméno. A když ho má člověk napsat, tak ztrácí spoustu času. Ale zvykl jsem si. Nemůžu to vymazat,“ uvažuje.

Mark Kristián Hochman

„Měl jsem to štěstí, že po maturitě jsem se dostal do Brna na JAMU. Byl jsem tam devět let a tam se vžil Kristián. Nikdo mě tam neznal, takže jsem se mohl představit novou identitou.“

„A Kristián je podle toho známého filmu s Oldřichem Novým. Fascinoval mě. S kolegou jsme si nedávno dělali legraci, že bychom měli divákům říkat: Zavřete oči, jdu hrát,“ žertuje Mark Kristián Hochman v Blízkých setkáních.

Mark Kristián Hochman
autoři: Tereza Kostková , eh

Související