Koko s kancem na rameni

22. prosinec 2014

Veronika Koko Kokešová píše o jídle, moderuje v rádiu a ještě vydala vlastní kuchařku. Její videa o vaření jsou i pořadem internetové televize.

"Tatínek měl v Plzni restauraci, proto jsem začala studovat management na Vysoké škole hotelové. Ale než jsem dostudovala, tak o restauraci přišel."

Veronika Koko Kokešová toho však nelituje. Moderuje v rádiu a píše footblog. Za něj dostala ocenění Křišťálová lupa.

"Foodbloger je člověk, který píše o jídlech, dává tam svoje recepty, své články, fotografie z restaurací, je to takový samozvaný novinář. Druhá věc je, aby psal tak poutavě, aby to někdo četl."

Z mé kuchařky by měl uvařit každý

Veronika Koko Kokešová vydala kuchařku MENU Domů. Tlustá knížka obsahuje asi 60 podrobně popsaných receptů. "Šlo mi o to, aby podle mé kuchařky uvařil kdokoliv. A chtěla jsem, aby se lidé i bavili." Proto je tu i fotka s plyšovým kancem na rameni.

Čtěte také

Na vánoční svátky bude křepelka i zvěřinový burger

Veronika Kokešová

Co se týče Vánoc, je Veronika tradiční typ. Kapr a bramborový salát. "Do bramborového salátu nedávám jablka, ani uzeninu. Letos jsem si poprvé uvařila zeleninu dopředu. A k tomu domácí majonéza."

"Na Boží hod a Štěpána se u nás bude experimentovat se zvěřinou. Budou zvěřinové burgery a na Štěpána křepelčí prsíčka."

Vařím bez zástěry i v teplákách

Zástěru by musela často měnit, proto vaří v běžném oblečení. "Když jsme natáčeli na zahradě, tak jsem měla gumovky a tepláky, protože bylo bahno. Tehdy se strhla na internetu vřava."

Vánoční a silvestrovské tipy

Na vánoční svátky doporučuje Veronika Koko Kokešová třeba salát s kachními prsíčky se zálivkou z kefíru a naklíčené řeřichy. K tomu ořechy a krutonky z listového těsta.

A na Silvestra vyprošťovací polévku z červené čočky. Do toho zelí, chilli a opečená bílá norimberská klobása. A pivečko.

Jak připravuje domácí majonézu? Jaký doporučuje k Vánocům jedlý dárek? Více uslyšíte v iRadiu.

autor: zk
Spustit audio