Knížku nazvu asi jednoduše Race Across Amerika. A podtitul? Třeba Ultrapakárna, směje se Daniel Polman

Vášnivý sportovec, kterému kamarádi s nadsázkou říkají Ultrapako, má letos za sebou životní úspěch – cyklistický ultramaraton napříč Amerikou. Teď o své cestě píše knihu.

Šéfredaktor časopisu Lidé & Hory a autorem dvou pohádkových knih pro děti letos jako jeden ze tří Čechů v historii dojel cyklistický ultramaraton Race Across America. Pět tisíc kilometrů zvládl ujet za deset dní a 19 hodin.

Když dělám nějaký sportovní projekt, většinou je trochu extrémní. Na sto a víc dní. To beru s sebou kamarády, kteří to natočí, uděláme z toho film a pak i přednášky,“ směje se Daniel Polman u Haliny Pawlowské.

„Teď mám rozepsanou knížku o Race Across America. Asi ji nazveme jednoduše – stejně, jako se jmenuje závod. A dáme k tomu nějaký podtitul, třeba Ultrapakárna,“ vtipkuje Polman v pořadu Pokračování za chvilku.

Co všechno zažil na své cestě napříč Amerikou? Jak se píší knihy na kole? A proč ho ze všeho nejvíc baví role táty? Poslechněte si celý rozhovor v audioarchivu.

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

autoři: Halina Pawlowská , and
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.