Tlusté knihy to u mě mají špatný, přiznává Jakub Kohák u Haliny Pawlowské

„Když se řekne spisovatel, představím si Balzaca nebo Huga. Těžkej pán, co sedí u těžkýho stolu a husím brkem sepisuje nějaký šílený, nepřečtitelný stránky,“ říká na návštěvě u Haliny Pawlowské režisér, herec a fotograf Jakub Kohák.

Viděno touto optikou se Jakub Kohák za spisovatele označit nemůže, i když má na svém kontě už dva knižní tituly – Svět podle Koháka a Kůly v plotě. Jsou totiž sestavené z krátkých fejetonů, úvah a minipovídek, které původně vycházely v novinách.

Ke čtení potřebuju absolutní ticho

Tlusté knihy to u mě mají špatný, protože to už vidím, že bude trvat třeba rok, než je přečtu. Mám totiž ten problém, že musím všechno přečíst dvakrát až třikrát, abych to nějak pojmul. A musím číst jenom v noci, když je absolutní ticho,“ svěřuje se Jakub Kohák

Co dalšího kromě lásky ke knihám spojuje Halinu Pawlowskou a režiséra Jakuba Koháka? A jakou povídku z těch, které posluchači poslali do pořadu Co Čech, to Němcová, vybral a přečetl do éteru? Poslechněte si celý rozhovor ze záznamu.

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

autoři: Halina Pawlowská , and
Spustit audio

Související