Nejpříšernější dítě. Příběh o podivné soutěži, kritickém stavu planety Země a cestě do vesmíru

29. říjen 2023

Už jste někdy slyšeli o soutěži o nejpříšernější dítě? Přihlásit se do ní může úplně každý, ale do samotného finále se dostanou jen ti nejošklivější a nejméně nadaní! Zpíváte falešně? Neumíte tancovat? Jste příliš tlustí, moc hubení nebo máte na čele obrovské červené pupínky? Možná se stanete vítězem právě vy!

Účinkují: Alice Luise Bransten, Petr Stach, Martin Dejdar, Alena Štréblová, Matěj Havelka, Anna Klusáková, Dorota Tučková, Antonín Holoubek, Ondřej Brousek, Tomáš Pavelka, Renata Kubišová, Pavel Čeněk Vaculík, Magdaléna Borová, Jitka Sedláčková, Petr Buchta, Lubor Šplíchal, Eva Saskia Burešová, Ladislava Poláková, Alena Štréblová, Magdaléna Borová, Pavel Čeněk Vaculík a Alena Štréblová
Napsala: Klára Vlasáková
Dramaturgie: Lenka Veverková
Hudba: Martin Klusák
Režie: Izabela Schenková
Natočeno: v roce 2018
(41 min.)

Odměnou bude nejenom celoživotní plat pro celou vaši rodinu, ale také tajemná a dobrodružná výprava! Kam? To se dočtete v obchodních podmínkách, které jsou ve smlouvě napsané opravdu malým písmem! Jen dodáme, že celou soutěž sponzoruje bohatý podnikatel, pan Agama, jenž vlastní 90 % celosvětového bohatství. Děkujeme!

Soutěží však celá rozhlasová pohádka pouze začíná, mnohem důležitějšími tématy jsou v ní záchrana Země, hledání nové obyvatelné planety a především sobeckost a bezohlednost pana Agamy v kontrastu s upřímností a obětavostí hlavní hrdinky Stely. Tu do bizarní soutěže přihlásili její po penězích toužící rodiče. Dokáže tato jedenáctiletá dívka zachránit sebe, pana Agamu a také celou planetu?

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související