Když řeknu slovo procházka, děti se vylekají, přiznává se ke své chodecké vášni David Prachař

21. říjen 2021

Do Radiocafé přijel herec David Prachař na skútru. Ale jinak je i slušný chodec. V jednom dni ušel 74 kilometrů.  Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Když mi bylo devatenáct, šel jsem s kamarády do Prčic. Šli jsme 14 hodin a ušli 74 kilometrů. Já měl takové puchýře, že jsem si skoro sloupnul patu. Týden jsem byl mimo,“ vypráví David Prachař hostů Radiocafé Vinohradská 12.

Už jsem to nikdy nezopakoval, ale rád chodím po horách. Mám pět dětí, ale nikdo se mnou chodit nechce. Když řeknu slovo procházka, tak se vylekají. Chodit do kopců nahoru a dolů je nebaví,“ přibližuje herec rodinnou atmosféru.

David Prachař a moderátorka Tereza Kostková v pražském Radiokafé

Jakub fandil Slavii už ve dvou měsících

Že bude mít pět dětí, si David Prachař neuměl nikdy představit. „Ale já mám na pět dětí dvě ženy. Myslím si, že děti drží člověka v kondici. Zrovna dneska jsem četl článek o syndromu prázdného hnízda. Ale naše Rozárka nám řekla, že s námi zůstane navždy,“ směje se David Prachař.

„Nejmladší František hraje fotbal. Pořád se nám někde válí zpocené kopačky a dresy. Je mu jedno, když se něco nepovede ve škole. Ale když ho trenér nepochválí, tak je mimo. Můj táta byl předseda přátel Slávie. Mého syna Jakuba zapsal jako člena, když mu byly dva měsíce.

Jsou příbuzní s Terezou Kostkovou? Jsou mu jeho postavy sympatické nebo protivné? A jak se ve svých rolích na divadle dostal od Cyrana ke Zvířeti?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související