Když mi přišla první fotka paní Pavlové z korunovace, byl to krásný pocit, ohlíží se návrhářka Beata Rajská

1. červen 2023

„Na začátku to byl chaos v hlavě,“ popisuje módní návrhářka chvíli, kdy jí zavolali z Pražského hradu, aby oblékla naši první dámu na korunovaci krále Karla III. v Londýně. Jak dlouho hledala nápad na šaty pro tak významný okamžik? Měli bychom využít každé příležitosti, abychom se dobře oblékli? Čím se dá zabít dobrý outfit? Platí, že méně je někdy více? Co si obléct v létě? A jaké boty Beata Rajská doporučuje?

„Když mi přišla první fotka paní Pavlové z korunovace, měla jsem krásný pocit. V Londýně nám lilo, ale zážitek to byl neskutečný. Nedá se na to zapomenout.“

Beata Rajská

Jak se šaty pro první dámu rodily? „Pro mě je vždy velmi důležité navázání kontaktu. I to podání ruky má význam. Jsem psycholog amatér,“ směje se Beata Rajská.

Původně bylo ve hře několik barev šatů pro paní Evu Pavlovou. „V té době jsem už měla nastudovanou spoustu materiálů o královské rodině. Mám knížky o královně Alžbětě a byla jsem na všech výstavách, které se jí týkaly. Věděla jsem, že její oblíbené barvy jsou fialková, mintová a žlutá.“

Protože Beatu Rajskou vždycky zajímala královská rodina, byla pozvaná od kamarádky na korunovaci do Londýna už s velkým předstihem. „Věděla jsem, že mi to dá víc, než jakákoli knížka. Byla jsem kdysi na dostizích v Ascotu a uvažovala tehdy nad tím, jestli si to můžu dovolit. Ale dodnes nelituji. Moc mě to obohatilo. Stejně jako korunovace, uzavírá módní návrhářka v Blízkých setkáních.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související