Módní návrhářka Beata Rajská nechala na čas vysoké krejčoviny. Teď šije tepláky

27. duben 2021

„Každý návrhář musí trochu přemýšlet i jako byznysmen. Tak jako je kreativní v módě, musí být kreativní i v postupech,“ ujišťuje.

Přišel lockdown a Beata Rajská nevěděla, co se s bude dít. Seděla jsem u okna a začala nosit svoje deset let staré tepláky z kolekce. Pak za mnou přišla kolegyně a měla tepláky z té samé kolekce,“ vzpomíná.

Tak došlo na nový nápad. Začali jsme dělat teplákové soupravy a já začala přemýšlet, že Beata Rajská nemůže dělat tepláky. A to byl podnět k tomu, že jsem začala uvažovat o tvorbě nové značky.“

Tepláky? Tepláky!

„To je pojem pro sportovní oblečení a my si je spojujeme s těmi modrými tepláky za socialismu. Volnočasové oblečení ještě nemáme vypilované.“ Proto pilovala vše do nejmenších detailů. „Připravuji nové tkanice, nové tašky, s grafikem sedíme, aby to na mě navazovalo, ale aby to ukázalo něco nového.“

„To nejsou řetězcové tepláky a já to ani tak nechci dělat. Moje klientky, až teď otevřeme, vědí, že všechny věci budou v limitovaných edicích. Nechci, aby to byly tepláky za pár korun, ale není to ani o ceně. Já si zkrátka celý život stojím za udržitelnou módou a chci dělat módu, která se nevyhodí po půl roce,“ uzavírá Beata Rajská.

Dají se její teplákové soupravy kombinovat? Zažila pocit vyhoření? Na co se těší?  

autoři: Tereza Kostková , eh

Související