Karel Vágner: Největším úspěchem jsou pro hrdého otce vlastní děti

26. červen 2012

V úterý (26. června) jsme hodinu před polednem uvítali milého hosta, hudebníka a textaře Karla Vágnera.

Všechny z šesti dětí Karla Vágnera mají něco společného s mediální sférou, alespoň okrajově. Nic tedy nebrání tomu společně veřejně vystupovat: „Nejstarší Karel je úspěšným podnikatelem a manažerem. Druhorozený Jakub se zaměřil na sportovní rybářství, v němž dosahuje mezinárodních úspěchů a devatenáctiletý Josef byl pro změnu Objevem roku 2007, účinkuje např. v muzikálech Dracula nebo Kat Mydlář.“

Zapomenout bychom rozhodně neměli ani na „ženskou složku“ rodiny. Tu tvoří Tereza Vágnerová, která se rovněž věnuje zpěvu v muzikálech a Bára s Aničkou. Obě poslední jmenované „Vágnery“ oslovil pro změnu tanec, jedna je mistryní republiky v moderní gymnastice a druhá studuje balet na Taneční konzervatoři v Praze.

Jak si dobíjí baterie?

Děti jsou pro hrdého otce prý pouze radostí. Společně pracují, společně účinkují a Vágner je vždy motivuje k těm nejlepším výkonům, nejen jako otec, ale i jako producent. Jak se tedy jemu samotnému daří při takovém to „vytížení“ dobíjet pomyslné baterie?

„Jako bývalý aktivní sportovec si nejvíce odpočinu na tenisových kurtech. Těším se ale třeba i na dovolenou na Krétě, kam vycestujeme za rodiči mé manželky.“ V malé vesničce na jihu ostrova ho prý čeká hra na tradiční, řecké hudební nástroje, opékání beranů a zasloužená chvíle odpočinku.

autor: Jan Sklenář
Spustit audio