Karel Fiala. Zářil v mnoha rolích, ale Limonádový Joe byl jen jeden

Na zlomy bohatý život Karla Fialy vedl z gymnázia přes vymetání střech ostravských domů na konzervatoř do Prahy a pak na téměř čtyřicet let do Hudebního divadla v Karlíně. Napsal Radek Brož. Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Odhalíme mnoho okolností, které ovlivnily profesní dráhu i soukromý život dnešního oslavence. Dozvíte se, proč Karel Fiala přes svůj nesporný talent neuspěl v opěře Národního divadla, ve kterém oscarovém velkofilmu si zahrál a jak se seznámil se svou osudovou ženou Věrou Vlkovou.

Kveta Fialova a Karel Fiala ve filmu Limonadový Joe aneb Koňská opera

Limonádového Joa původně hrát neměl

Samozřejmě se nevyhneme ani filmu, který je s Karlem Fialou spjatý nejvíce. Limonádového Joea aneb Koňskou operu si připomeneme řadou nesmrtelných hlášek. Povíme vám, kdo měl slavného limonádníka hrát původně, jak Fiala vzpomínal na filmování s Olgou Schoberovou nebo proč při natáčení trpěl.

Oblíbený herec a zpěvák, vášnivý tenista a čtyřnásobný otec byl velmi činorodý až do vysokého věku. Zjistíte také, kteří z jeho potomků se věnují herecké profesi.

Další Příběhy z kalendáře jsou věnovány bývalému americkému prezidentovi, který letos slaví 60. let.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 17. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související