Hodiny. Jaroslav Marvan a Josef Kemr v komedii o poctivém pašerákovi hodinek

26. listopad 2022

Rozhlasová hra Karla Copa, mimo jiné scenáristy úspěšných filmových detektivek 105 % alibi anebo Kde alibi nestačí, je ukázkou špičkové rozhlasové dramatiky 60. let. Výrazný podíl na takovém výsledku mají nejen herecké výkony hlavních představitelů, ale i autorova spolupráce s režisérem Jiřím Horčičkou.

Osoby a obsazení: Josef Kemr (Mrázek), Jaroslav Marvan (pan Tadeusz), Pavel Spálený (Budil), Ivo Gübel (Tvrdek), Emil Kadeřávek (Lounský), Lída Otáhalová (Dvořáčková), Ferdinand Krůta (vedoucí zájezdu), Ladislav Kazda (polský celník), Jiří Valenta a Jitka Frantová (hlasatelé v rozhlasu), Vladimír Hlavatý (ředitel věznice), Bedřich Bobek (dozorce), Oldřich Dudek (doktor)
Napsal: Karel Cop
Dramaturgie: Jaromír Ptáček
Zvuk: Zdeněk Škopán
Zvukové efekty: Artur Šviha
Zvuková spolupráce: Marcela Váňová a Radislav Nikodém
Režie: Jiří Horčička
Natočeno: v roce 1963

Kupujte na Radioteka.cz

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Jaromír Ptáček
Spustit audio

Související