Kamil Střihavka: Všechny věci, které se dějí, se dít maj

5. únor 2014

Jako Ježíš tisíckrát ukřižovaný Kamil Střihavka rekapituloval svou image rockera a mluvil i o chystaném projektu

Začínal jako frontman powermetalové kapely a přes skupinové i sólové projekty a muzikály se dostal až k přípravám svého letošního prvního akustického turné. Přesto by, jak sám říká, žádnou etapu svého hudebního života neměnil. „V danou chvíli jsem vždycky dělal to nejlepší. S úmyslem udělat něco, za co se nebudu muset stydět. Takže se za to nestydím ani dnes,“ svěřuje se.


Militantnost rockových fanoušků ustoupila

Zase trochu jiné má být i jeho nové, akustické turné. Chce dát posluchačům prostor se zastavit a zaposlouchat se. „Budou to koncerty k sezení. Chystám se vyprávět příběhy, které v těch písních jsou,“ vysvětluje. O fanoušky se nebojí. Vždy, když měnil hudební žánry i projekty, stáli při něm. Sám říká, že i rockoví posluchači se dnes proměnili. Koncerty a festivaly už nejsou uzavřené s nulovou tolerancí. „Jak začaly fúzovat styly, tak začali fúzovat i fanoušci,“ říká. „Hudba je totiž neuvěřitelný nástroj pro přenos emocí.“

Kamil Střihavka a Martina Kociánová

Jestli se dnes cítí v hudbě svobodný, proč neměl touhu dobýt svět a co pro něj znamenala léta s muzikálem Jesus Christ Superstar i léta v divadle Ta Fantastika, se dozvíte ze záznamu v iRadiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.