Jakub Kohák v nouzovém stavu čte dětem. „Už to nejsou pohádky, ale kohádky“

29. duben 2020

„Rouška mě zkrášluje. Vypadám líp s ní než bez ní. Mám ji ušitou ze spoďárů,“ komentuje svůj současný vzhled „král všeho“ Jakub Kohák.

„Říkám to nerad, někteří to berou jako chvástání, ale to pravda,“ glosuje narážku Adély Gondíkové na široký rozptyl jeho zájmů a aktivit.

„A ještě chci říct důležitou věc, že jak je teď ta korona, tak všichni říkají, že se změní svět. To vůbec není pravda. Svět je úplně stejný. Šel jsem několikrát parkem, ptáci stejně zpívají, fouká vítr a sluníčko svítí… Svět se nezměnil. To my jsme se změnili. A možná bychom se měli změnit. Řekl jsem si, že se budu víc věnovat duchovnímu životu,“ filozofuje v Blízkých setkáních herec, režisér, spisovatel a bavič.

Jakub Kohák

Co teď dělá?

„Cvičím a připravuju si tělo do plavek, abych byl šik na pláži. I když bych tam měl být sám. Nemám co jiného na práci.“ Není to tak úplně pravda, protože teď v nouzovém stavu čte na sociálních sítích dětem pohádky. „Už to nejsou pohádky, ale kohádky,“ žertuje.

„Pak vyzývám posluchače, aby mi napsali, jaké z té pohádky plyne ponaučení. A nejhorší odpověď dostane cenu.“ Jakou? Naposledy to prý byl pásek z juda. „Ta barva už vybledla, takže ani nevím, jakou měl barvu,“ žertuje Jakub Kohák.

Čím vším v životě byl a co chce? Hlásil se na DAMU? Dá se poznat autorský rukopis? Změnil se svět reklamy? Co teď píše?

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související