Herec Štěpán Benoni: Celý život hrajeme a nejsme nic. V určitém bodě vás to dožene

27. září 2024

Nedávno mu bylo 40 let. „Tak jsem o sobě přemýšlel a uvědomil si, že jsem „jen“ herec. Říkal jsem si, co bych mohl dělat jiného, ale takhle je mi dobře,“ ujišťuje. Kam až sahají jeho rodové geny? Mohl by být politikem? Jaký má vztah ke střelným zbraním? Co je podle něj problémem herců? Jaký má vztah k venkovu a Šumavě? A co prozradil o Podivném případu se psem?

„My herci celý život hrajeme a nejsme nic. V určité životní fázi vás to dožene a máte pocit, že byste něco měli být doopravdy. A hledáte. Takže tam někde asi pramení ta touha dělat něco skutečného,“ vysvětluje Štěpán Benoni svůj dětský sen jít do aktivních záloh.

Umění zvítězilo. Možná i proto, že jeho tatínek je kameramanem. „Díky němu jsem pochopil, že kamera je nedílnou součástí hereckého výkonu. Říkám, že roli dělají ve filmu tři lidé: herec, režisér a kameraman. To je triumvirát, ze kterého vznikne postava,“ vysvětluje herec, známý z televizních seriálů Kukačky nebo nejnověji Duch.

Noční spoje je zbrusu nová divadelní inscenace, ve které hraje. „Je to lehká komedie a hra o tom, jak jsme všichni trochu šílení. Za mě je to velice originální i způsobem, jak je to napsané a pojaté. Moc se mi to líbí, i kdybych to neměl říkat,“ usmívá se v Blízkých setkáních herec Štěpán Benoni.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související