Fitzgeraldovi – Takový krásný pár. Karel Roden a Zuzana Stivínová v životopisné rozhlasové hře

16. říjen 2022

Otevřený pohled do vrcholící manželské krize slavného amerického spisovatele jazzové generace Francise Scotta Fitzgeralda a talentované, excentrické a psychicky labilní Zeldy. Uvádíme k 80. narozeninám autorky hry Jany Knitlové, která je známá především jako úspěšná scenáristka dětských filmů.

Osoby a obsazení: Karel Roden (Francis Scott Fitzgerald), Zuzana Stivínová (Zelda, jeho žena), Apolena Veldová (Mademoiselle) a Radek Holub (Michel)
Napsala: Jana Knitlová
Dramaturgie: Jana Paterová
Zvuk: Milan Křivohlavý
Zvuková spolupráce: Naděžda Culková
Zvukový design: Josef Pechatý
Režie: Karla Sturmová-Štaubertová
Natočeno: v roce 2007

Rozhlasová hra představuje autora románů Velký Gatsby nebo Něžná je noc jako člověka, který řeší nejen osobní, ale i zásadní umělecké problémy. Nejde tedy o pouhou životopisnou črtu. Tím méně pak o senzacechtivé odhalování soukromí bývalé celebrity. Ale o originální příspěvek k otázkám umělecké tvorby vůbec.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související