Skoč tam! Pohádka o kouzelném vlaku plném fantazie, který vás vezme k Šípkové Růžence i za kapitánem Nemem

16. říjen 2022

Alžběta a Šimon jsou kamarádi. Jenže Šimon musí odjet na dva měsíce pryč a Bětka je z toho smutná. Maminka jí doporučí, že když bude na Šímu hodně myslet, potká se s ním třeba ve snu. Po pohádce na dobrou noc o barevném vláčku se Bětka skutečně ocitne ve snovém vlaku. Jede v něm i Šimon. Během cesty mohou kamarádi společně skočit do jakékoli pohádky či dobrodružného příběhu. Jenže se pohádají a Šimon na truc skočí do Šípkové Růženky. Bětka se navzdory nebezpečí vydá za ním.

Osoby a obsazení: Johanka Kozáková (Bětka), Jíří Köhhler (Šíma), Robin Pařík (Filip), Taťjana Medvecká (Maminka), Valérie Zawadská (nepozvaná), Miroslav Táborský (jelen), Jan Köhler (Smolíček), Stanislav Zindulka (kuchař), Michal Zelenka (kuchtík), Zdeněk Hess (kapitána ceremoniář), Lukáš Hlavica (princ), Růžena Merunková (rybářka), Miloš Hlavica (rybář), Anna Suchánková (princezna), Lucie Trmíková (zlatá rybka), Petr Pelzer (kapitán Nemo), Rudolf Pellar (Smith), Vladanka Drvotová (Tereza), Ondřej Sova (Martin), Petr Šplíchal (nádražní rozhlas) a Anna Věrtelářová (Alice)
Napsala: Jana Knitlová
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Zvuk: Ladislav Reich
Zvuková spolupráce: Alena Vejsadová
Zvukový design: Petr Šplíchal
Hudba: Petr Mandel
Režie: Hana Kofránková
Natočeno: v roce 2007

Hledáte audiopohádky na dobrou noc zdarma? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a pohádky zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související