Filip Jan Zvolský: Báječné léto ve dvou. Čte Jiří Zapletal

Trochu duchařská a trochu milostná romance. Hrdina povídky, mladý prodavač v obchodě s domácími potřebami, je unaven životem.  Majitel obchodu ho prohání. Zákazníci trvají na doslovném naplnění sloganu „náš zákazník – náš pán“. A štěstí mu nepřeje ani v hledání vhodné partnerky. Rozhodne se proto strávit dovolenou na tak pusté samotě, jak pustou ji jen dokáže nalézt. A štěstí mu přeje. Inzerát slibuje místo, kde nepotká ani živáčka. Povídka z projektu Báječné léto ve dvou.

Účinkuje: Jiří Zapletal
Připravila: Zuzana Vlčková
Režie: Pavel Krejčí
Premiéra: 5. 8. 2022

Scenárista, divadelní principál, výtvarník a tanečník Filip Jan Zvolský vystudoval Divadelní vědu na FF UK a Tvorbu textu a scénáře na VOŠ a Konzervatoři Jaroslava Ježka. Pracoval jako redaktor Českého rozhlasu Regina a jako pedagog na Vyšší odborné škole herecké. V roce 2000 založil Divadlo Apropo, jehož je principálem, režisérem a autorem. Občas režíruje i na jiných scénách.

Spoluzaložil Muzeum pražských pověstí a strašidel a Muzeum alchymistů a mágů staré Prahy a také několik tradic jako každoroční Pašije a Živý Betlém na Pražském hradě a Průvod pražských strašidel. Své perokresby vystavoval na šesti samostatných výstavách. Vydal několik knih, pro Český rozhlas napsal řadu skečů a několik povídek. Speciálně pro Dvojku připravuje také Příběhy z kalendáře.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autoři: Filip Jan Zvolský , Martin Velíšek
Spustit audio

Související