Felix Slováček a Jitka Zelenková spolu měli jen techtle. Mechtle shodně popírají

23. květen 2015

Hvězdná dvojice našeho hudebního nebe byla hostem Dvojky zrovna v sobotu, na kterou vyšel Den otevřených dveří. Ale taky narozeniny jednoho z nich.

Felix Slováček se v den svých 72. narozenin probudil do prázdného domu. Proto byl moc rád, že jako první dárek na něj ve studiu čekala krásně zabalená Jitka Zelenková. Ze setkání měli oba nelíčenou radost. Zpěvačku čekají polokulatiny už za pár dní. V pátek 5.června.

Znají se skoro 50 let

Málokdo by je dával dohromady. Přesto mají letitý vztah, který prý ale nemusí zatloukat. Jitce Zelenkové bylo 16 let, když na koncertě v Poděbradech poprvé obdivovala jazzového klarinetistu Felixe Slováčka.

Druhý den po koncertu měli společnou cestu autobusem do Prahy. Přiznávají, že mezi nimi nějaké ty techtle byly. Ale k mechtlím údajně nedošlo. Ani později, když se setkali v orchestru Ladislava Štaidla. Rozhovor o životních vztazích přijali vstřícně, otevřeně a s humorem.

Společné cesty

Po vysílání společně ale neodešli. Jitka Zelenková odjela do Třeboně zahájit lázeňskou sezónu. A Felix se odebral na autogramiádu, kde ochotně podepisoval své fotografie stovkám posluchačů, kteří přijeli na Den otevřených dveří.

Přesto i dnes mají společné nezapomenutelné zážitky z cest. Taky spoustu společných přátel. A mezi nimi kolega, hvězda nejslavnější, která v životě obou protagonistů sehrála významnou roli. Poslechněte si, jak hodnotí svůj vztah ke Karlu Gottovi.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio