Dřív jsem bývala docela lítostivá, svěřuje se Iva Hüttnerová

29. září 2021

Hraje, píše, maluje a právě jí skončila výstava v Blatné. „Je to jako divadelní představení. Ale protože to není týmová práce, je mi víc jedno, co si kdo myslí,“ ujišťuje. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Maluju padesát let a měla jsem hodně výstav. Potěší mě, když se to někomu libí. A je mi jedno, když se to nelíbí. K tomu jsem se ale dobrala časem. Dřív jsem byla docela lítostivá,“ připouští Iva Hüttnerová.

Měla výstavy i v zahraničí

Vystavovala i v Českém domě v New Yorku. „Ptali se mě pak, co říkají mým obrázkům Američani. Mám ale pocit, že tam byli asi jen tři, přestože tam bylo narváno, ale byla to všechno česká komunita. Bylo to moc příjemné a užila jsem si to,“ vzpomíná malířka, herečka a spisovatelka.

Aby naplnila prostor ve výstavních sálech, svoje obrázky neprodává. „Proto je mám u svých přátel, abych si je, když potřebuju, mohla půjčit,“ vysvětluje Iva Hüttnerová v Blízkých setkáních.

Jakou roli hrají v jejím životě psi? Bavilo ji televizní Domácí štěstí? Je malování její druhou profesí? Zamotala ji hlavu seriálová sláva? Patří do jejího života i zahrada?

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související