Dinosauří sobota s Meteorem (23. dubna)

18. duben 2011

Populárně-vědecký magazín Českého rozhlasu Meteor společně s Botanickou zahradou v Praze zvou všechny milovníky objevování skrytých stop vyhynulého života na Bílou sobotu (23. dubna) od 10.00 do 18.00 do venkovní expozice v Praze-Troji, kde bude završen projekt Stopování dinosaura.

Pokud pravidelně posloucháte dubnové vysílání Meteoru (každou sobotu Český rozhlas 2 – Praha 8.10 – 9 h nebo Český rozhlas Leonardo 9 – 9.50 h.) a sledujete webové stránky meteor.rozhlas.cz, nasbíráte dostatek indicií, abyste se mohli zúčastnit soutěže o hlavní cenu akce Stopování dinosaura, kterou věnovala cestovní kancelář Livingstone. Již nyní můžeme prozradit, že se jedná o zájezd do Mongolska. V sobotu 23. 4. se od 10 h můžete na venkovní expozici Botanické zahrady účastnit akce Stopování dinosaura (a až do 13 h stále soutěžit o hlavní cenu). Kromě soutěžení budete moci diskutovat s našimi předními paleontology, účastnit se některé z paleontologických dílen nebo namluvit svoji zvukovou stopu budoucím generacím.

Pro tento den je připravena:

  • Paleontologická poradna Chlupáčova muzea s odléváním zajímavých zkamenělin (trilobiti, amoniti ...)
  • Tvůrčí dílna Geosvětu s odléváním dinosauřích stop
  • Vykopávky dinosaura pod záštitou Národního muzea
  • Nahrávání zvukové stopy pro budoucí generace
  • Stánek Českého rozhlasu se soutěžemi o dinosauří trička, speciálními omalovánkami a unikátní publikaci s 3D fotografiemi našich nejvýznamnějších paleontologických nálezů stop života před miliony let.
  • Stánek Botanické zahrady, kde se seznámíte s rostlinami, které sloužily dinosaurům jako potrava a třeba (pokud na to budete mít žaludek) i zamíchat obsah dinosauřího žaludku.
  • Velikonoce s dinosauřími vejci
  • Prodej zajímavých zkamenělin

Navíc:

  • Ve 14 h Předání originální dinosauří stopy děkanovi Přírodovědecké faktuly Univerzity Karlovy Praha
  • V 15 h Odhalení informačního systému nejen pro zrakově postižené návštěvníky (kde jinde než u dinosloupku) předsedkyní nadačního fondu Českého rozhlasu SVĚTLUŠKA
  • V 16 h vyhlášení soutěže Stopování dinosaura - můžete být jedním z deseti šťastných  výherců soutěže jejíž první cena je zájezd do Mongolska od CK Livingstone


Zvětšit mapu

Spolupořadateli projektu Stopování dinosaura jsou Geologický ústav Akademie věd ČR, Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta a Národní muzeum.

autor: Marek Janáč
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.