Člověk s příběhem. Ladislav Mrkvička v roli muže, který prožil celý život na cizí účet

8. květen 2023

Minulost pořád ovlivňuje naše životy a nejvíc ta, kterou dobře neznáme. Ani 70 let po konci druhé světové války nebyly uzavřeny všechny příběhy, které v jejím chaosu započaly... Poslechněte si hru Petra Dudka se skvělým Ladislavem Mrkvičkou v titulní roli. Dále účinkují Magdalena Borová, David Novotný, Jaromír Dulava, Helena Dvořáková, Martin Myšička, Jan Meduna a další.

Účinkují: David Novotný, Magdaléna Borová, Ladislav Mrkvička, Martin Myšička, Jana Stryková, Helena Dvořáková, Jaromír Dulava, Jan Meduna, Petra Kosková, Petr Stach, Marie Retková a Leoš Noha
Napsal: Petr Dudek
Dramaturgie: Renata Venclová
Zvuk: Filip Veret
Režie: Martina Schlegelová
Natočeno: 2015

Děj rozhlasové hry Člověk s příběhem se odvíjí ve dvou časových pásmech – v roce 1942 a v současnosti, konkrétně v roce 2015. Brzy se ukáže, že úběžníkem obou linií je Pavel Zvolánek, válečný sirotek, syn odbojářů popravených v Mauthausenu. Pětasedmdesátiletý muž vystupoval povětšinu života jako strážce hrdinského odkazu svých rodičů, přestože na ně vlastně nemá žádné autentické vzpomínky. Zná skutečně celou pravdu o své minulosti? Nebo si o ní utvořil představu, kterou pro něj bylo jednodušší přijmout? Minulost ovlivňuje naše životy a nejvíc ta, kterou dobře neznáme.

Člověk s příběhem je první hrou novináře, moderátora a dlouholetého editora českého rozhlasu Petra Dudka (*1963), aktuálně se podílí na pořadech Dvacet minut Radiožurnálu, Interview Plus a Pro a proti.

KUPUJTE NA RADIOTÉKA.CZ

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

Spustit audio

Související