Chtěla jsem být herečka v Národním. Moderování mě nezajímalo, překvapuje Laďka Něrgešová

25. srpen 2020

Na škole se potkala s moderátorem Blízkých setkání Alešem Cibulkou. Na rozdíl od něj ale prý měla ve své kariéře jasno. Co se změnilo?

„Co se mi vybaví, když se řekne škola? Mě to samozřejmě nasměrovalo. Já bych bez toho asi nedělala to, co dělám dneska. Ale že bych mohla říct: Jo, dalo mi to absolutní základy, ze kterých jedu do dneška? To jako asi já říct nemůžu,“ svěřuje se Laďka Něrgešová. „Asi jsem tam měla víc chodit,“ vtipkuje vzápětí.

Během rozhovoru Aleše Cibulky s Laďkou Něrgešovou v Blízkých setkáních na Dvojce panovala skutečně hodně uvolněná atmosféra

Na škole se neučilo jen herectví, ale právě i moderování. „Já jsem ale měla jasno, že budu herečka. Jenom herečka. Mě moderování vůbec nezajímalo,“ překvapuje moderátorka TV hitů Česko hledá SuperStar, Farmář hledá ženu nebo Top Star Magazín.

„Ne ne ne, říkala jsem si. Já půjdu na oblast, tam se vyhraju a pak budu hrát v Národním. Pudu do Národa a tam to uzavřu. Tímto si říkám o angažmá,“ směje se Něrgešová v rozhovoru s Alešem Cibulkou.

Čím pro ni byl osudový Idiot? Proč jí během rozhovoru kručelo v břiše? A jak zaučovala Ondřeje Brzobohatého? Poslechněte si ze záznamu.

autoři: Aleš Cibulka , rota

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.