Cestovatel prozkoumal Maďarsko. Proč v Segedínu nedostal segedínský guláš? A za čím se vydal do Tokaje?
Cestovatel Petr Vavrouška to tentokrát neměl moc daleko. Ze Zlína, kde žije, mu cesta trvala zhruba stejně, jako by se vydal do Prahy – zhruba 300 kilometrů. Cílem jeho další výpravy bylo Maďarsko a svůj výlet zahájil v hlavním městě Budapešti. V dalším díle Cestovatele tak můžete zažít atmosféru starých budapešťských kaváren, jízdu metrem, které je nestarší v kontinentální Evropě, nebo se naučíte vařit typickou maďarskou rybí polévku halászlé.
Dramaturgie: Marek Mojžíšek
Premiéra: 6. 7. 2024
Spolupráce: Petr Horký
Kreativní producent: Lukáš Sapík
Maďarsko bylo ještě před pár lety českými turisty celkem opomíjené, v posledních letech se ale opět dostává mezi žádané lokality a my postupně zjišťujeme, že tahle země nabízí mnohem víc než jenom Balaton nebo termální lázně. Těm se Petr, jako cestovatel, pro kterého je Maďarsko dobře známou zemí, tentokrát vyhnul a raději se vydal do Tokaje, ochutnat místní vyhlášené víno.
Navštívil taky Segedín a vy se dozvíte, proč v tomto městě na jihu Maďarska nepovažují segedínský guláš za svoji specialitu. V bonusech ke druhé epizodě Cestovatele najdete rozhovor Petra Vavroušky s Petrem Horkým a také cestovatelskou kuchařku.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka