Cestovatel prozkoumal Maďarsko. Proč v Segedínu nedostal segedínský guláš? A za čím se vydal do Tokaje?

6. červenec 2024

Cestovatel Petr Vavrouška to tentokrát neměl moc daleko. Ze Zlína, kde žije, mu cesta trvala zhruba stejně, jako by se vydal do Prahy – zhruba 300 kilometrů. Cílem jeho další výpravy bylo Maďarsko a svůj výlet zahájil v hlavním městě Budapešti. V dalším díle Cestovatele tak můžete zažít atmosféru starých budapešťských kaváren, jízdu metrem, které je nestarší v kontinentální Evropě, nebo se naučíte vařit typickou maďarskou rybí polévku halászlé.

Připravil: Petr Vavrouška
Dramaturgie: Marek Mojžíšek
Premiéra: 6. 7. 2024
Spolupráce: Petr Horký
Kreativní producent: Lukáš Sapík

Maďarsko bylo ještě před pár lety českými turisty celkem opomíjené, v posledních letech se ale opět dostává mezi žádané lokality a my postupně zjišťujeme, že tahle země nabízí mnohem víc než jenom Balaton nebo termální lázně. Těm se Petr, jako cestovatel, pro kterého je Maďarsko dobře známou zemí, tentokrát vyhnul a raději se vydal do Tokaje, ochutnat místní vyhlášené víno.

Navštívil taky Segedín a vy se dozvíte, proč v tomto městě na jihu Maďarska nepovažují segedínský guláš za svoji specialitu. V bonusech ke druhé epizodě Cestovatele najdete rozhovor Petra Vavroušky s Petrem Horkým a také cestovatelskou kuchařku.

Spustit audio

Související