Byl to pochod zombíků, vzpomíná na vysokohorský výstup Zdeněk Piškula, účastník Himálajské výzvy

15. červenec 2021

„Pro dnešní mladé herce není jednoduché začínat. Já měl to štěstí, že jsem se už ve dvanácti objevil v seriálu Vyprávěj,“ vzpomíná v Blízkých setkáních. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Ročně vyjde z různých škol 200 herců. Je těžké uplatnit se v mladém věku,“ zamýšlí se nad současnou situací Zdeněk Piškula, který zakotvil v Městských divadlech pražských. Vidět jste ho mohli v pohádce Tři bratři, v seriálu Nevinné lži, v komedii Poslední aristokratka, nebo v internetové Lajně. V roce 2016 zvítězil v taneční soutěži StarDance.

Sériový vrah Roberto Succo byl výzva

Velkou výzvou pro Zdeňka Piškulu byla v Divadle ABC postava vraha Roberta Succa, která je inspirovaná skutečným příběhem. „Roberto Succo pochází z největší spodiny a všichni ho stahují dolů. Pro něj začíná život po smrti, i proto vraždí. Při představení šplhám, běhám, na konci jsem úplně vyřízený.“

Zdeněk Piškula se s Brontosaury zúčastnil akce Himálajská výzva. Pří ní se dva dny jede  na motorkách k jezeru Pangong, na raftu po řece Indus, a vystoupá se na šestitisícovku. Peníze od účastníků a dalších lidí jdou na výstavbu školy. „Převrátili jsme se hned v první peřeji a museli nás lovit. Nejtěžší byl ale výstup. Šestihodinová cesta nahoru je pochod zombíků. Posledních 123 metrů jsem nedal. Celou noc pršelo, bylo to namrzlé, stačilo uklouznout a letěl bych dolů,“ ujišťuje herec.

Jak tráví čas před a po představení Shakespearovských slavností? Která hodnota podle něj dostává nejvíc na frak? Jak vzpomíná na období šikany ve škole?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související