9 mýtů o financích: Opravdu je dobrovolník „jen“ ten, kdo pracuje zadarmo?

7. září 2017

Zažitý mýtus o práci dobrovolníků rozptýlí poslední díl rubriky 9 mýtů o financích. Do finále došla i naše soutěž. Na vaše odpovědi počkáme až do neděle 10. září 2017!

„Co člověk může dát nejvíc a nejsmysluplněji, je něco z toho, co sám umí.“ Právě tímto mottem se řídí práce dobrovolníků. Je to ale taky jedna z cest, jak se skvěle dostat na trh práce. „Dobrovolnictví je vlastně práce za zkušenost, za odborný a osobní rozvoj,“ říká Jana Merunková, ředitelka obecně prospěšné společnosti yourchance.cz.

Mýtus 9: Dobrovolnictví je práce zadarmo

Dobrovolnictví ale není jen „natírání plotu v dětském domově“. Pokud máte vlastní firmu nebo jste uznávaný manažer, můžete s „neziskovkami“ sdílet své zkušenosti a naopak kultivovat fungování vlastní společnosti. Taky ale dokáží „svým lidem“ jít za vysněným zaměstnáním (už ale „za peníze“). Víc si o dobrovolnictví poslechněte v audiozáznamu a taky ve videu.

NAŠE SOUTĚŽ

Otázka č. 9:
Co bylo PRO VÁS nejdůležitější, co jste si z našeho seriálu o finanční gramotnosti odnesli? Odpovědi posílejte do 10. září 2017!

Soutěžní pravidla

Každý týden zveřejníme novou soutěžní otázku. Správnou odpověď odešlete do týdne po našem čtvrtečním vysílání! Odpovídat můžete přímo v našem formuláři, nebo si otázku vytisknout a poslat klasickou poštou na adresu Český rozhlas Dvojka, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2. (Počítejte ale s prodlením, které má pošta na doručení!) Třetí možností je formulář nascanovat a poslat mailem na adresu odpoledne@rozhlas.cz. Odpovědi označte zkratkou 9M (tedy 9 mýtů o financích).

Čtěte také

Taky můžete nakreslit komiks, natočit krátké (maximálně tříminutové video)! To ale musíte vložit na svůj youtube nebo facebook a poslat jen odkaz (najdete přímo ve formuláři).

Co můžete vyhrát?

Ze správných odpovědí vybereme každý týden 3 z vás! A co můžete vyhrát? Cenou je knižní set Prima život. A ten, kdo se bude chtít zapojit i do velkého finále na konci léta, může si stáhnout soutěžní arch a všech devět odpovědí poslat najednou (výše uvedeným způsobem).

Deset finalistů pak v polovině září pozveme na osobní setkání s hosty pořadu, a nejen to. Soutěž se dále řídí Pravidly soutěží Českého rozhlasu Dvojky.

Spustit audio