80 nej Karla Gotta

3. říjen 2019

Čtrnáct ambasadorů vypracovalo seznam největších hitů Karla Gotta. Který z nich je ten nej? Pořadí a nejoblíbenější vybrali posluchači Dvojky ve webové anketě.

Mnohonásobný držitel ocenění Zlatý slavík, moderátor pořadu Zpátky si dám tenhle film na Dvojce, zpěvák Karel Gott, oslavil 14. července úctyhodné 80. narozeniny. Dvojka už od 18. března ve vysílání připomínala každý všední den 80 nej Karla Gotta.

V Srdcovkách od Dvojky zazněla vždy jedna z Gottových písní, ale taky vzpomínky na jeho setkání s dalšími předními českými interprety nebo nejrůznější archivní záznamy. 14 ambasadorů pak vypracovalo seznam největších hitů Karla Gotta, jejich konečné pořadí pak určili posluchači Dvojky prostřednictvím webového hlasování.

Výsledky hlasování posluchačů Dvojky

Poslechněte si ukázky hitů

Seznam 10 největších hitů Karla Gotta vypracovalo 14 ambasadorů. Jsou jimi:

  • zpěvačky Hana Zagorová, Marie Rottrová, Jitka Zelenková, Naďa Urbánková, Dasha, Eva Pilarová
  • zpěváci Richard Krajčo, Petr Kolář, Marek Ztracený, Xindl X
  • skladatel Ondřej Soukup, kapelník doprovodné skupiny Karla Gotta Boom Band Jiří Dvořák, hudební dramaturg Dvojky Petr Kožený, moderátor Miloš Skalka

Vzkaz pro Karla Gotta

Do 14. července 2019 jste mohli zanechat také vzkaz pro Karla Gotta. Některé z nich jsme zveřejnili a všechny předali Karlu Gottovi.

Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.