Karel Gott

Význam, jakého dosáhl u nás, nemá obdobu v žádné jiné zemi světa.

V anketě o Zlatého (dnes Českého) slavíka vyhrál poprvé v roce 1964. Neměl tehdy na trhu ani jednu vlastní desku a rok předtím dostal ve stejné anketě jen tři body. Od té doby si v ní udržel suverénní postavení dodnes.

Význam, jakého dosáhl u nás, nemá obdobu v žádné jiné zemi světa. Získal renomé ve všech zemích střední a východní Evropy a ve všech německy mluvících zemích. Podobně jako světové špičky oboru.

Dobyl i americká centra zábavy Las Vegas a Atlantic City, Mekku country music Nashville, newyorskou Carnegie Hall nebo Velký sál moskevského Kremlu a moskevskou Čajkovského koncertní síň.

Vystoupení před Zakázaným městem v čínském Pekingu v roce 1999 sledovalo přes 600 milionů diváků po celém světě Celosvětově se pak s nahrávkami Karla Gotta prodalo přes 50 milionů desek.

Od února 2011 do června 2015 pro stanici Český rozhlas Dvojka připravoval autorský pořad Zpátky si dám tenhle film. Za čtyři a půl roku vzniklo 223 hodinových dílů, kde si plnil svůj sen – stát se rozhlasovým diskžokejem.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás