27. října – Kde končí bezpečnost potravin?

25. říjen 2012

Ničí nás potraviny vytvořené s použitím chemie? Kdy začínají být potraviny nebezpečné?

Dnešní děti dospívají dřív. Co se děje s hormony dívek a chlapců na celém světě? Proč jsou severští losi notoričtí alkoholici? Jak věda zasáhla do zákazu světově proslulé lihoviny absintu? Vydáme se na hranice sluneční soustavy, na místa, kam míří unikátní sonda, které hrozí veliké nebezpečí.

Meteor naladíte ve vysílání Dvojky Českého rozhlasu každou sobotu v 8.05.

autor: Marek Janáč
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.