25. srpna s Meteorem za borůvkovou elektřinou

18. srpen 2012

ÚDIF, aneb Úžasné Divadlo Fyziky pro Meteor připravilo experimenty, při nichž mimo jiné zjistíte, jak si doma postavit funkční solární článek. Stačí k tomu pouhé sklíčko a šťáva z borůvkového kompotu.

Pokud máte dojem, že víte, co je laser, přijďte se podívat, co všechno se s ním dá ukázat o světě kolem nás. Uvidíte, jak laser funguje a poutavé metody, jak ho v praktickém životě využít. Budete sledovat, jak se dá snadno postavit spektroskop a zjistit s ním, z čeho se skládá Slunce. Připraveny jsou fyzikální experimenty se světlem a barvamí - jak se dá z jedné barvy zajímavě vytvořit jiná, či jak vnímají světlo a barvy zvířata. Proč víme, jaké barvy viděli dinosauři? Podívejte se s námi na svět jinak, než obvykle.


Akce začíná ve 14:00 a končí v 17:00. Prohlídka je podle zájmu realizována v půlhodinových či hodinových intervalech. Každá skupina může mít maximálně 50 účastníků. Maximální počet účastníků je tedy 300.

Přihláška

Na tuto akci můžete přijít i bez ohlášení. Pokud si však chcete zajistit místa, zašlete nám v sobotu 25.8. mezi 9:00 a 11:00 e-mail na adresu meteor@rozhlas.cz, v němž uvedete počet míst, která vám máme zajistit. Termín v němž s Vámi počítáme Vám potvrdíme okamžitě, jak Váš mail zpracujeme (čím větší je zájem, tím narůstá prodleva mezi doručením mailu a odesláním odpovědi).

Adresa

Divadlo Husa na provázku, Zelný trh 9, Brno.


Zobrazit místo Velká letní soutěž Meteoru na větší mapě

Doprava

6 minut pěší chůze od Hlavního nádraží Brno.

autor: Marek Janáč
Spustit audio