Zuzana Pospíšilová: Pohádky pod polštář

16. srpen 2020

Skřítkové Smrkáček a Loudálek, šišlavý král nebo čokoládový princ. To všechno jsou postavy z pohádek, které pro Hajaju načetl Pavel Soukup.

Čte: Pavel Soukup
Připravil: Dominik Mačas
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Miroslav Buriánek
Natočeno: 2013

Oheň, voda, vítr

Tři prince, Mojmíra, Čestmíra a Lumíra, čeká přetěžký úkol. Aby získali své milované princezny, musí zkrotit tři živly – oheň, vodu a vítr. Podaří se jim to? Poslechněte si vyprávění skřítka Hajaji.

O skřítkovi Smrkáčkovi

Když na člověka přijde rýma, je to k zlosti. Ale co když má rýmu skřítek, který nerad smrká? O svém kolegovi skřítkovi Smrkáčkovi vám dnes skřítek Hajaja bude číst.

O zakleté princezně

Bylo jednou jedno království a v něm měli zázračnou studánku s léčivou vodou. Jednoho dne ale zmizela princezna Maruška a kolem studánky se začaly dít divné věci. Rozluští princ Lukáš všechny záhady a najde princeznu? Poslechněte si vyprávění skřítka Hajaji.

O šišlavém králi

Byl jednou jeden král a ten šišlal. Ano, opravdu šišlal. A s tím se věru nekraluje moc dobře. Uslyšíte sami.

Čokoládový princ

Máte rádi čokoládu? Věřte nebo ne, byl jednou jeden princ, který měl čokoládu tak moc rád, až se z něj stala čokoládová figurka. Nevěříte? Poslechněte si pohádkový příběh.

O Marečkovi

Víte, kdo je pomalejší než želva, ještě pomalejší než šnek a ještě víc než zpomalený film? Je to skřítek Loudálek. A právě o něm vám z knížky Zuzany Pospíšilové bude číst skřítek Hajaja.

O vousaté princezně

Když se do krásné princezny Johanky zamiluje zlý čaroděj Vousomil, je jasné, že z toho nevzejde nic dobrého. Dokáže holič Jakub zlomit princeznino zakletí?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související