To, že nebojuji kolty, je mi bližší, poznamenává herec Martin Myšička k roli v seriálu Boží mlýny

26. duben 2021

Role v seriálu Boží mlýny mu sedí. „Baví mě nadsázka a možnost převleků. I to, že Fait nebojuje kolty a bojovým uměním, ale fištrónem,“ vysvětluje herec Martin Myšička v Blízkých setkáních. Další díly úspěšného pořadu Dvojky si můžete poslechnout zpětně na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Jak se k roli v novém televizním detektivním seriálu dostal? „Jeli jsme se ženou autem a volal Honza Hřebejk s nabídkou. Je to krásné, když role přijde,“ popisuje.

Pro Faita dobrý

Martin Myšička přiznává, že po roli detektiva nijak zvlášť netoužil. „Ale to, že nebojuji kolty je mi bližší. Ve srovnání s Hynkem Čermákem bych asi působil komicky,“ přemýšlí.

Podle jeho soudu by se v jednotlivých příbězích seriálu Boží mlýny logické díry možná našly. „Ale ono to v tom žánru detektivní komedie není zase až tak podstatné. I když je důležité, aby to fungovalo logicky a gangsteři nebyli za hlupáky.“

Byl by rád detektivem?

Zajímavý je i námět a scénář, pod kterým je napsán novinář Janek Kroupa, který se zabývá třaskavými kauzami. „Vyzvídal jsem na Jankovi Kroupovi, který dost věcí zažil a v rámci investigativní žurnalistiky se několikrát mezi ty lidi infiltroval. Musím říct, že takovou odvahu zřejmě nemám. Pro Faita dobrý, ale nevím, jestli já, jako Myšička, na to mám,“ uzavírá herec.

Co to znamená, když divadlem proletí anděl? Proč dělá divadlo? Jak vznikl nápad s výrobou dýmek v seriálu? Kde se vzala jeho láska k včelám?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související