„Zažila jsem s ním šest bouraček.“ Jana Boušková a Václav Vydra u Jana Čenského

31. květen 2020

Na koni už nejezdím, měla jsem vážný úraz a myslela, že nebudu mít nohu, říká Jana Boušková, která do studia přišla se svým manželem Václavem Vydrou.

Ke koním Janu Bouškovou přivedl právě Václav Vydra. „V roce 1998 jsme si s Janou koupili napůl kobylu. Já jsem samouk. Teď provozuji hlavně honební jezdění.“ Jana ale měla před lety na koni vážný úraz.

„Kamarádka říkala, že cválat na koni bez sedla je něco úžasného. Když jsem spadla, křuply moje čtyři žebra. Vašek říkal: Nekřič Démon (jeho kůň) se vyděsí. To rozjezdíš. Když viděl, že je zle, přijel s autem a nakonec jsem skončila na traumatologii v Motole.“

Dneska je všechno jinak

Václav Vydra v pořadu Jana Čenského na Dvojce prozradil, že v autě jezdí rychle. „Jezdím s ním ráda. Lidi se diví, ale jde jen o prvních deset let. Zažila jsem s ním šest bouraček a jsme tady pořád.“

A nestýská se jim teď po divadle? „Jestli to půjde, tak nějaké představení odehrajeme. Můj děda když měl točit o prázdninách, říkal: Neexistuje produkce, která by zaplatila jediný den z mé dovolené. Dneska je všechno jinak,“ dodává Václav Vydra.

Nejlepší dovolená? Na plachetnici!

Jak prozradila Jana Boušková, Václav Vydra rád čte hlavně o prázdninách. Oba si oblíbili Louise De Bernierese a jeho knihu Mandolína kapitána Corelliho. Jeho knihu si chce vzít Václav Vydra v létě na loď. Oba mají totiž kapitánské zkoušky a rádi jezdí na plachetnici.

Co dělají, když nemůžou hrát v divadle? Jaké má Jana doma nástroje na cvičení?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související