Václav Vydra: V Národním divadle jsem vyrůstal, hercem jsem ale být nechtěl

16. srpen 2018

Film je zábava, koně jsou život. Takovým mottem žije herec Václav Vydra pocházející ze slavné herecké rodiny. Dědeček byl ředitelem Národního divadla, tatínek stejného jména herec a maminkou Dana Medřická. Nebylo už od mala divadlo jeho domovem?

„Domov jsem měl na Praze 2 ve Škrétově ulici. Ale je pravda, že v Národním jsem se vyznal hodně dobře. Máma mě tam brávala občas třeba na odpolední představení, nebo když mě náhodou neměl kdo hlídat. Vzpomínám si hlavně na Lucernu, kde máma hrála kněžnu. Tu jsem viděl mockrát z různých úhlů a míst, na které je možné v divadle vylézt,“ říká herec, jehož domovskou scénou dnes je Divadlo na Vinohradech.

Na dětství i své rodiče vzpomíná Vydra velmi pozitivně. Především protože jak sám říká, rodiče byli skvělí lidé a on sám nebyl zlobivé dítě. Bylo mu ale herectví předem předurčeno? „Pravděpodobně ano tím prostředím, kde jsem vyrůstal. Vůbec jsem ale hercem nechtěl být. Chtěl jsem jít svou cestou, prošel jsem přes hasiče, ošetřovatele nebo malíře. A když to vypadalo, že se budu muset rozhodnout, vybral jsem si konzervatoř, protože tam nebyly matematickofyzikální předměty.“

malý Václav Vydra s rodiči
autoři: Alena Kumstýřová , jra
Spustit audio