Runer Jonsson: Viking Vike. Petr Čtvrtníček a Jiří Vyorálek ve veselém příběhu o malém Vikingovi

18. prosinec 2022

Správný Viking má pro strach uděláno a každému rád ukáže svou sílu v pořádné rvačce nebo na válečné výpravě. Malý Vike, syn udatného náčelníka Halvara z Flaku, se v tomhle směru ale moc nevyvedl. Nesnáší násilí a klidně se přizná, když má strach. Když jde ale opravdu do tuhého, jsou velcí Vikingové z Flaku moc rádi, že je Vike s nimi. Má totiž chytrou hlavu a skvělé nápady, kterými tátu a jeho kamarády vytáhl už z nejedné bryndy.

Osoby a obsazení: Antonín Kracík (Vike), Jiří Vyorálek (Halvar), Petr Čtvrtníček (Snorre), Jakub Žáček (Tjure), Marek Němec (Ulme), Lucie Štěpánková (Ylva), Jan Vondráček (cizí náčelník), Martin Sitta (dozorce), Miloš Mazal (kuchař), Jakub Albrecht a Jiří Kniha (stráže), Petr Jeništa (strážný u brány), Radovan Klučka (Ludvík), Martin Matejka (Knut), Martin Bohadlo a Vratislav Hadraba (šašci), Jan Battěk, Josef Horák, Gustav Hašek a Václav Jelínek (Vikingové)
Napsal: Runer Jonsson
Dramaturgie: Renata Venclová
Překlad: Josef Vohryzek
Hudba: Marko Ivanovič
Režie: Petr Vodička
Premiéra: 5. 9. 2021

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související