V dětství pro mě bylo divadlo absolutní magie, vzpomíná Karel Heřmánek ml.

5. srpen 2021

Má plno talentů. Přesto tvrdí, že „jen“ hraje trochu na klarinet, na kytaru a studoval v New Yorku. Dnes je také principálem Divadla Bez zábradlí. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

To založil v roce 1990 jeho otec Karel Heřmánek jako tehdy první soukromé divadlo u nás. „My jsme tam vyrůstali. Když tam naši začali, bylo to pro nás hřiště. Pořád jsme tam blbli s kolečkovým křeslem a dělali různé oslavy se spolužáky,“ popisuje Karel Heřmánek ml.

Kouzelné napětí 

„Často jsme seděli v zákulisí a dívali se na představení. To už jsme nasávali tu divadelní atmosféru. Zkusil jsem DAMU, což vyšlo, a začal se tam vracet s tím, že účinkuji. První představení, které jsem dělal, byla Indická banka a tam jsem zpíval a tancoval,“ směje se při vzpomínce.

„Pro mě to byla absolutní magie. U divadla existuje něco, co je nezachytitelné třeba ve filmu – napětí mezi jevištěm a hledištěm. To pro mě bylo magické. To mě bavilo,“ uzavírá Karel Heřmánek ml.

Řekl mu už někdo, že se směje jako táta? Je jejich divadlo pořád vlídné? Jak se v běhu divadla odrazila pandemie? Co má společné představení Iliada s Lidicemi?

autoři: Aleš Cibulka , eh

Související