Herec Josef Dvořák při zmínce o divácích září: Jsem závodní kůň. Jako když si šňupnu

23. červenec 2021

Mám kuráž a odvahu, tvrdí Josef Dvořák v Blízkých setkáních a popisuje, jak se pustil do stavby bazénu. Svěřil se i s pocity euforie, které zažívá při setkání s diváky. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

Jaký byl absťák? překvapuje Aleš Cibulka herce Josefa Dvořáka dotazem na hereckou přestávku v době covidové epidemie. „Přestávám komunikovat, nemůžu sestavit větu. Doma jsme si všechno řekli,“ svěřuje se se smíchem komik známý třeba z večerníčku o Maxipsu Fíkovi.

Ale při rozhovoru to není poznat, naopak, herec barvitě popisuje, jak důležité je pro něj publikum. „Jsem jako závodní kůň, jako když nasaješ nebo si šňupneš,“ popisuje populární herec libé pocity, které zažívá při setkání s diváky. 

Mám dovahu a kuráž

„Já se pouštím do všeho. Mám dovahu a kuráž,“ svěřuje se s kutilskými pokusy, které zúročil při stavbě bazénu. Když se dílo nepodařilo, zavolal na pomoc řemeslníka. Hodnocení odborníka herce pobavilo: „Vy jste génius, vy jste zvrzal úplně všechno.“   

Co se děje, když si na jevišti Josef Dvořák stoupne? Pamatují si lidé na legendární Kabaret nebo seriál Návštěvníci? Která scéna ho dojala nejvíc? Jak vzpomíná na film Černí baroni?

autoři: Aleš Cibulka , mka

Související