„Kdo by odolal vaně plné růží?“ Josef a Jarmila Dvořákovi u Jana Čenského

28. srpen 2022

„Pro mě je nejhorší, když musím ráno vstávat. Celou noc nespím, abych to neprošvihl,“ říká Josef Dvořák. Na ranní vysílání přišel se svou manželkou Jarmilou.

Poznali se při natáčení seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka. „Jája prošla kolem a já ji okamžitě zaregistroval. V hotelu Pupp jsem pro ni chtěl vzít růži z obrovské vázy. Vrchní mi ji nedal, tak jsem je vzal všechny, napustil vanu a růže jsem tam rozložil,“ vzpomíná Josef Dvořák.

„Já ho v té době neznala,“ dodává jeho žena Jarmila. „Když jsem přijela do Varů, tak jsem věděla, že kuchaře bude hrát nějaký vodník ze Semaforu. Ale kdo by odolal vaně plné růží? Jsme spolu už 36 let.“

Když jsem se narodila, byla maminka ve vězení

Jarmila Dvořáková v pořadu Jana Čenského prozradila, že její maminka byla za války ve vězení v Německu. „Když ji zatklo gestapo, byla dva měsíce těhotná. Za velezradu dostala osm let.“

„K porodu ji převezli do Berlína. Můj tatínek vymohl povolení, aby mě dostal do Prahy. Maminka se vrátila až v roce 1945 po osvobození,“ vzpomíná v pořadu My dva a čas.

Jak dobře se oba manželé znají? O čem je knížka Na kafi s Josefem Dvořákem? Co nového chystají? Více uslyšíte ze záznamu.

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související