Úspěch Dvojky v anketě Podcast roku. Hlasy posluchačů poslaly hned čtyři pořady do TOP 10

16. červen 2022

Pořady Kriminálka, Historie českého zločinu, Blízká setkání a Meteor ocenili posluchači v hlasování o nejzajímavější české podcasty. Umístily se v první desítce v kategorii Veřejnoprávní podcast. Ve čtvrtém ročníku ankety Podcast roku, kterou spolupořádá Český rozhlas, hlasovalo téměř 70 tisíc posluchačů a posluchaček. Bodovaly i další pořady Českého rozhlasu.

TOP 10 Veřejnoprávní podcast

  1. Vinohradská 12 (iRozhlas)
  2. Host Lucie Výborné (Český rozhlas Radiožurnál)
  3. ČT Sport/Fotbal fokus
  4. Kriminálka (Český rozhlas Dvojka)
  5. Buchty (Český rozhlas Radio Wave)
  6. Historie českého zločinu (Český rozhlas Dvojka)
  7. Blízká setkání (Český rozhlas Dvojka)
  8. ČT 24
  9. Meteor (Český rozhlas Dvojka)
  10. Kompot (Radio Wave)

Volba odborné poroty

  • Zpravodajství – Vinohradská 12 (iRozhlas)
  • Sport – Stadiony (Český rozhlas Radiožurnál Sport)
  • Objev roku – Čekání na prezidenta (Český rozhlas Plus)
  • Osobní rozvoj a vzdělávání – Balanc (Radio Wave)
  • Zábava – Buchty (Radio Wave) a Koulí Podcast
  • Společnost – Insider
  • Byznys – Ve vatě

Zpravodajský podcast Českého rozhlasu Vinohradská 12 získal hned 2 ocenění: zvítězil v hlasování posluchačů v kategorii Veřejnoprávní podcast a ocenila ho i odborná porota v kategorii Zpravodajství. Druhou příčku v posluchačském hlasování pak obhájil stejně jako loni Host Lucie Výborné.

Odborná porota letos ocenila podcasty Českého rozhlasu hned v 5 kategoriích ze 7. Vedle Vinohradské 12, v kategorii zábava podcast Buchty, v kategorii osobní rozvoj Balanc, podcast Stadiony v kategorii sport a jako objev roku pak Čekání na prezidenta.

Do Top 10 v kategorii Veřejnoprávní podcast se probojovaly tyto čtyři podcasty Dvojky:

Kriminálka

Kriminálka

st | 18–18.30 h

Unikátní záznamy z vyšetřování a největší případy novodobého českého zločinu. Úspěšnou true crime sérii připravuje autorská dvojice Dana a Mirek Vaňurovi, zvukový mistr Leoš Sedláček a hudebně Tomáš Pernický. Dramaturgie Magdalena Šorelová.

Poslouchat zde >>

  

Blízká setkání

Blízká setkání s Terezou Kostkovou nebo Adélou Gondíkovou

po–pá | 11–12 h

Rozhovory od srdce s hosty, které znáte nebo které stojí za to poznat. Moderují Tereza Kostková nebo Adéla Gondíková. Dramaturgie Michaela Svobodová.

Poslouchat zde >>

  

Meteor

Meteor

so | 8–9 h

Vědecko-populární reportáže, rozhovory a dokumenty pro všechny. Pořad nepřetržitě vysílaný od roku 1963 aktuálně autorsky připravuje Petr Sobotka. Spolu s ním Meteorem provází Kateřina Březinová.

Poslouchat zde >>

  

Historie českého zločinu

Historie českého zločinu

Dobrodružství české kriminalistiky na pomezí rozhlasové hry a dokumentu. Každý díl je inscenován jako detektivka s komentářem zasvěceného odborníka. Na podcastu autorky Bronislavy Janečkové se scenáristicky kromě ní podíleli Jitka Škápíková, Tereza Vojtová nebo Emil Hruška. Jednotlivé epizody režírovali Jaroslav Kodeš, Dimitrij Dudík a Vít Vencl, zvukové efekty Petr Šplíchal, dramaturgie Magdalena Šorelová.

Poslouchat zde >>

Související