Tlustá sopranistka, která jen stojí a zpívá? To dávno není! Dnes to jsou modelky, chválí Jana Sibera

11. srpen 2023

„Baví mě hrát divadlo a pohyb mi pomáhá k pěveckému projevu. Proto dávám přednost jevišti před koncertem. Stát a držet noty mě svazuje,“ vysvětluje známá sopranistka. Kdy a jak se seznámila se svým manželem? Jak pečuje o svůj hlas? Musela někdy kvůli hlasové indispozici zrušit představení? Co nejtěžšího zpívala? Má ráda rockovou hudbu?

Dnešní opera je jiná, než bývala. „Tlustá sopranistka, která jen stojí a zpívá? To už dávno není! Špeky nejsou pro hlas žádnou oporou,“ vysvětluje se smíchem Jana Sibera. „Dnes to jsou krásné štíhlé modelky, které na jevišti udělají cokoli. Požadavky na nás jsou dnes obrovské a je na každém, jak se k tomu postaví.“

Jana Sibera

Jana Sibera je prý podobná hollywoodské hvězdě Lize Minelli. „Když jsem měla krátký účes a tmavé vlasy, tak mi to lidé často říkali. K muzikálu mám obrovský respekt,“ přiznává.

„Byla jsem na nádherném muzikálu Chicago v New Yorku a nadchlo mě to. Navštívila jsem i Metropolitní operu, ale Broadway mě uchvátila víc. Něco tak živého, naplněného energií, radostí a profesionalitou jsem v životě neviděla,“ vzpomíná s nadšením sólistka Národního divadla.

autoři: Tereza Bebarová , eh
Spustit audio

Související