Teď si budu povídat s tebou! Jak vzpomíná na setkání s Gregory Peckem Magdalena Dietlová?

24. září 2020

Časopis Xantypa nutil lidi okolo říkat pravdu. Možná proto má tak špatnou pověst, uvažuje v Blízkých setkáních jeho zakladatelka Magdalena Dietlová.

"Pak mě mrzelo, že jsem si vybrala do názvu ženské jméno, protože lidé ho okamžitě zařadili mezi ženské časopisy. Já tam chtěla dělat i politiku, novinky. Byla devadesátá léta a vznikala řada věcí. Pomáhal mi můj syn, který se tehdy vrátil z Kanady.“

Setkání s Gregory Peckem bylo nezapomenutelné

Díky časopisu se Magdalena Dietlová setkala s řadou zajímavých lidí. „Zaujala mě třeba Jiřina Rybaček, která založila Americké listy. Přátelila jsem se s tehdejší americkou velvyslankyní USA Jenonne Walkerovou. Byly jsme na zahájení filmového festivalu. Z jedné strany jsem seděla já a z druhé můj oblíbený herec Gregory Peck."

Nejdřív si myslela, že se s ní bavit nebude. "Po polévce se ke mně otočil a řekl: teď si budu povídat s tebou, jak se jmenuješ? Když jsme si povídali o rodině, řekla jsem, že se můj nejstarší syn zabil při autonehodě. On mě objal kolem ramen a povídal: a teď ti řeknu, jak jsem přišel o syna já.“

Které seriály by se dnes líbily jejímu manželovi Jaroslavu Dietlovi? "Byl vděčný, že se potkal s televizí. Říkal, že pokud se dožije svobody, tak začne psát satiru, kterou miluje. Takže by se určitě díval na satirické seriály,“ ujišťuje Magdalena Dietlová. 

Jaké seriály se líbí jí osobně? Jak budou vypadat její paměti? Kde a za jakých okolností poznala svoji současnou lásku?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související