„Tatínek mě k divadlu skrytě manipuloval.“ Marek a Vladimír Adamczykovi U Jana Čenského

22. srpen 2021

Tatínek divadlo miluje a celý život mi ho nenápadně ukazoval, prozradil herec Marek Adamczyk, který do studia přišel se svým tatínkem Vladimírem.

„Když jsem zjistil, že je Marek ve věku, kdy může jezdit sám, přihlásil jsem ho do dětského studia v divadle Labyrint,“ vzpomíná Vladimír Adamczyk. „Čapnul mě a odvezl mě tam. Říkal, když ti to nepůjde, tak můžeš malovat kulisy,“ směje se Marek Adamczyk. „Já tam přišel v osmi a skončil v 18. Byly tam i první lásky. Tatínek mě k divadlu skrytě manipuloval.“

Snowboardcross je sport mého srdce

Markovou partnerkou je snowboardistka Eva Samková. „Poznali jsme se při charitativním pořadu Světlo pro Světlušku. Dělal jsem s ní rozhovor a v té době jsem ani nevěděl, jestli jezdí na lyžích nebo na snowboardu. Jiskra přeskočila hned.“

„Já patřím do kavárny, ale setkání se snowboardcrossem mě nadchlo. Když se tam objevila rozesmátá holka s namalovaným knírem, říkal jsem ženě, to je sport mého srdce,“ dodává Vladimír Adamczyk.

Občas koukám na filmy od jednoho režiséra

V závěrečném kvízu na sebe Marek Adamczyk prozradil, že by si chtěl zahrát s Ivanem Trojanem. A jaké ho baví filmy? „Mám období, kdy se podívám těsně po sobě na filmy od jednoho režiséra.“

„Když byl malý, tak jsme byli na chatě, kde ještě dnes není elektřina. V té době běžel v televizi MASH a nám se na tranzistoráku podařilo chytit jeho zvuk. Lehli jsme si do postele, poslouchali seriál a oba jsme se bavili,“ zavzpomínal Vladimír Adamczyk.

Která byly první role Marka Adamczyka v Plzni a v Praze? Který předmět měl na škole nejraději? Jak trénuje se svou partnerkou? A jaký vztah má ke sportu Vladimír Adamczyk?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.