Svět je málo růžový. Nelíbí se mi to a bojuju s tím, vysvětluje zpěvačka Tereza Mašková název nového alba

15. listopad 2022

Její růžové vlasy jsou dílem náhody, kdy zkoušela novou barvu. „Přišla jsem do koupelny a hlava byla růžová. Zalíbilo se mi to.“ Tak moc, že svému druhému albu dala název Svět je málo růžový. O čem je její první album Zmatená? S kým spolupracovala na svém druhém CD? Jak prišla na nápad zpívat duet s hercem Markem Lamborou? Bylo těžké zpívat píseň věnovanou zemřelému tátovi?

„Zpívala jsem ze začátku spoustu žánrů a moc mě to bavilo,“ popisuje proces hledání sama sebe. „Chtěla jsem zpívat všechno. Začala jsem to brát i tak, že jsem to já. Jsem ale ráda, že jsme v tom druhém albu našli Terezu popové zpěvačky. A to jsem vždycky chtěla,“ vypráví Tereza Mašková.

Jak vznikl název alba Svět je málo růžový? „Vnímám, že doba je uspěchaná a lidi se málo smějí. Nejsme k sobě hodní. Nelíbí se mi to a bojuju s tím. Nerozumím tomu, co se ve světě děje: válce, pandemii…“

„Nasávám emoce a možná jsem přecitlivělá. Ale chtěla jsem, aby na té desce byly písně o tom, co v životě prožíváme – ať je to láska, radost nebo smutek,“ uzavírá zpěvačka.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související