Byla jsem zelená a měla tykadla. Fiona v muzikálu Shrek byla vysněnou rolí, tvrdí herečka Ivana Jirešová

12. říjen 2022

Je herečkou a muzikálovou hvězdou. „Hudbu mám ráda odmalička, ale chtěla jsem dělat divadlo. Když se to propojilo, tak mě to velmi bavilo,“ přiznává v Blízkých setkáních. Co zažila a kde byla s televizním pořadem Bedekr? Proč tvrdí, že Martin Písařík je jejím učitelem? Čím ji zaujala jóga? Byla někdy na Broadwayi? Půjde dcera v jejích stopách?

„Věděla jsem o svých nedostatcích ve zpěvu, ale k muzikálu mě to pudilo. Moc mě baví, když se spojí herectví se zpěvem. Přijde mi to těžké, ale mám z toho pak hodně intenzivní prožitek.“ Na zpěv chodí už šest let. „Můj hlas teď zní líp. Když jsem si jistá hlasem, tak si to užívám.“

Ivana Jirešová se objevila například i v muzikálu Shrek, kde hrála Fionu. „Shreka miluju ze všeho nejvíc kvůli Fioně. To je vysněná role. To mě nesmírně bavilo. Byla jsem zelená, vycpaná a měla jsem nosík a tykadla. Byla to krásná práce,“ pochvaluje si.

Vycpaná kvůli roli musela být, protože je štíhlá. „Chci se udržet v kondici a cítit se dobře. V létě jím čerstvou zeleninu a v zimě mi vyhovuje indická kuchyně, protože teplá zelenina a koření je dobré na trávení,“ přidává svůj recept herečka Ivana Jirešová.

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související