Strašidlo cantervillské. Původní rozhlasový muzikál s Josefem Vojtkem a Ivanou Chýlkovou

25. prosinec 2021

Stará legenda praví, že na zámku, po staletí patřícím rodu Cantervillů, došlo jedné hluboké noci ke strašnému krveprolití... Muzikál Daniela Bartáka, Víta Pokorného a Richarda Bergmana na motivy příběhu Oscara Wilda.

Osoby a obsazení: Duch Simon de Cantervile (Josef Vojtek), jeho žena Eleanora (Tereza Mašková), Hiram Otis (Jan Vondráček), jeho žena Lukrecie (Ivana Chýlková), Virginie (Nikola Ďuricová), Washington (Josef Fečo), William (Jakub Vaňas), paní Umneyová (Barbora Rajnišová), Frnacis Stilton (Zdeněk Zelenka), průvodčí (Radek Kuchař) a vypravěč (Petr Kostka)
Připravili: Daniel Barták, Vít Pokorný a Richard Bergman
Napsal: Oscar Wilde
Zvukový design: Daniel Barták
Hudba: Daniel Barták
Režie: Vít Pokorný
Premiéra: 25. 12. 2021
Ve studiu Musicmasters nahrál Daniel Barták pro Český rozhlas Dvojka v roce 2021.

Sir Simon de Canterville zavraždil svoji ženu Eleanoru a byl rodinným soudem odsouzen a zazděn v podzemí zámku. Od té doby na zámku straší jeho duch a žádný z pozdějších majitelů na tomto prokletém místě dlouho nevydržel. A pokud ano, tak ne živý…

Čtěte také

V legendě stojí: „Pouze tehdy, až mandloň v zámecké zahradě rozkvete, dostane duše lorda Cantervilla možnost dojít odpuštění a vykoupení se ze svého hříchu. Staletí míjejí, ale mandloň ne a ne rozkvést…

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související