Severní zámek. Pohádkový příběh Halvora a stříbrné princezny Astrid z kraje modrých ledovců

3. duben 2022

Tam, kde vládne smrt a čas se zastavil, kde nit osudu neubíhá, vězní zrádný troll princeznu Astrid. Podaří se rybáři Halvorovi rozluštit poselství run a princeznu vysvobodit? Uslyšíte v původní rozhlasové pohádce s nádechem severského mýtu z roku 1986. S Martou Vančurovou, Janem Hartlem, Veronikou Žilkovou, Ladislavem Mrkvičkou a dalšími skvělými herci. Poslechněte si píseň o lásce, která dává sílu a pohrdá smrtí. Píseň o nenávisti, která číhá jako vlk, aby zadávila štěstí.

Osoby a obsazení: Jan Hartl (Halvor), Pavel Soukup (Skald), Jiřina Petrovická (Nurma), Ladislav Mrkvička (Olaf), Jan Přeučil (troll), Veronika Žilková (Joruna), Marta Vančurová (Astrid), Vladimír Fišar (hlas), Aleš Mihálik a Josef Stýblo (zpěv)
Napsala: Alena Riegerová
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvukový mistr: Miloš Kot
Zvukové efekty: Hana Brothánková
Zvuková spolupráce: Adriana Řádková a Pavla Chytilová
Hudba: Petr Kodl
Režie: Ivan Holeček
Natočeno: v roce 1986

Joruna má nejbohatší výbavu ze všech nevěst v okolí. Je rozmazlená a na svého ženicha má velké nároky. Halvorovi, který by o ni stál, se jen hrubě vysmívá. Jenže pak Halvor najde pod kamenem sponu s runami a jeho životní cesta dostane nový směr.

Díky runám Halvor zahlédne krásnou dívku Astrid, dceru krále Hákona, kterou vězní zlý troll v dalekých skalách v Severním zámku. A Halvor se rozhodne ji najít...

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související