Servírujeme pazneht medvědí! Co nejbizarnějšího jedl Zdeněk Pohlreich?
Fritované sýkorky se zobáčky, grilovaná štěňata nebo třeba cvrčci na citrónové šťávě. Pestrost lidstva zakusíte právě na pokrmech. Mluvit o tom bude host nejpovolanější, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Jaké nejbizarnější jídlo kdy ochutnal? Čeho si nejvíce cení na Magdaleně Dobromile Rettigové? Proč si pochutná i na zvířecích vnitřnostech a jakou budoucnost předvídá lidskému stravování? Na to vše se ptají Martin Rychlík a Martin Soukup. A bude i kaťák a kuře s broskví.
Člověčiny poslouchejte každý čtvrtek v 18 hodin živě, kdykoli na webu Dvojky, v aplikaci mujRozhlas nebo v podcastových aplikacích.
Související
-
Na talíři se ukáže, co jsi za člověka. Osobnost je v jídle určitě skrytá, míní Zdeněk Pohlreich
„Já už jsem takový emeritní kuchař. Nevařím a nechybí mi to. Užil jsem si toho dost. Mám rád to prostředí, ale že bych chtěl být v kuchyni od rána do večera, to ne,“ říká.
-
Člověk musí jíst už pohledem, přesvědčuje česká cukrářka, která dělala i u michelinského šéfkuchaře
Už v 16 vyhrávala cukrářské soutěže. Jako šéfcukrářku si jí vybral Pohlreich. A na několik let zakotvila v dublinské restauraci michelinského šéfkuchaře Garyho Rhodese.
-
Se šípkovou, nebo se zelím? Možností, jak připravit zvěřinu, je nespočet. Má to ale svá pravidla
Právě v těchto dnech se na naše talíře dostává zvěřina. Zvěřinové pokrmy nabízí řada restaurací. Jak si ale zvěřinu připravit doma? A na co si dát při jejím nákupu pozor?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.