Člověk musí jíst už pohledem, přesvědčuje česká cukrářka, která dělala i u michelinského šéfkuchaře
Kateřina Neterdová už v 16 vyhrávala cukrářské soutěže. Jako šéfcukrářku si jí vybral Pohlreich. A na několik let zakotvila v dublinské restauraci michelinského šéfkuchaře Garyho Rhodese.
„Byla to čest se s Garym seznámit a pracovat v jeho restauraci. Měla jsem strašnou trému a hodně jsem se toho bála. Jsem Češka a Irové a Angličani k sobě jen tak nikoho nepustí,“ svěřuje se Kateřina Neterdová Tereze Kostkové.
„Je to neskutečnej člověk. Dělá úžasný věci. On mě inspiroval k tomu, jak moc důležité je dělat cukrařinu dobře. Člověk musí jíst už pohledem. Musí mít chuť do toho kousnout.“ vysvětluje Neterdová v Blízkých setkáních.
Čtěte také
Jako šéfcukrářku si jí vybral Zdeněk Pohlreich. „Byl to tenkrát jeden z mála podniků, kde se dorty nedělaly z pytlíku. Dnes už se snad situace změnila. Cukráři už pochopili, že musíte dělat z kvalitních surovin. Cukrařina je náročná, precizní a zdlouhavá práce.“
Vaří doma ona nebo manžel kuchař? Kolik druhů vánočního cukroví peče? Jak slaví s dětmi Vánoce?
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka