„Říkal mi nevlastní synáčku.“ S režisérem Weinlichem k sobě měli blízko, vzpomíná Jiří Langmajer

14. srpen 2024

Rozhlasový režisér Karel Weinlich sehrál v jeho životě klíčovou roli. „Byl to můj první velký učitel toho, jak mám přistupovat k mikrofonu a jak v rozhlase pracovat,“ vzpomíná. Bylo natáčení filmu na Bali pohodové, či složité? Proč se rozhodl pro výstup na vysokou horu, když má strach z výšek? Co mají podle něj dělat muži po padesátce? Co je pro něj důležité u žen?  

S Karlem Weinlichem k sobě prý měli velmi blízko i jako lidé. „On mi říkal nevlastní synáčku, já jemu nevlastní tatínku a psal mi imaginární deník o ženských, které měl rád. Tenhle pán mě měl rád i v době, kdy jsem prožíval své nejhorší chvíle.“

Herec Jiří Langmajer s moderátorkou a manželkou Adélou Gondíkovou

„Měl jsem období, kdy slovo pokora nemělo v mém životě co dělat. Točil jsem s velkými hvězdami, jako byl třeba Vlastimil Brodský. Škoda, že jsem byl mladý a nedokázal toho nasát víc. Ale pamatuju si to a později mě to profilovalo v herecké práci,“ přiznává Jiří Langmajer.

Teď poleze v Nepálu s partou několika lidí (včetně moderátora a polárníka Petra Horkého) na šestitisícovou horu. „Na věci se rád připravuju a to souvisí právě s Karlem Weinlichem, se kterým jsme měli tu pohádku vždycky dobře připravenou. A připravenému štěstí přeje. Čím víc tomu dám, tím líp to dopadne,“ uzavírá herec v Blízkých setkáních.

autoři: Petr Horký , eh

Související