Ráda se dojímám, přiznává zpěvačka Hana Křížková u Haliny Pawlowské

Její zpěv dokáže vzít za srdce. Slzy na krajíčku má během svých vystoupení často i sama Hana Křížková. Jak bojuje s dojetím na jevišti, co ráda čte a proč zanevřela na muže?

„Při muzikálu na ledě Romeo a Julie, kde jsem hrála chůvu, jsem vždycky brečela v zákulisí a hrozně jsem se bála, jít na scénu, protože jsem měla knedlík v krku,“ popisuje Hana Křížková, proč je pro herce a zpěváky těžké, aby se dojetím nad smutným textem nerozplakali na scéně.

„Proto si musím ‚příběhové‘ písničky doma třicetkrát čtyřicetkrát přezpívat, aby mne text pak na jevišti nepřekvapil,“ prozrazuje svůj recept na pevné nervy před diváky.

Knihy plné života

Oblíbená zpěvačka, herečka a také šikovná kuchařka a cukrářka Hana Křížková si od práce ráda odpočine nad knihou, u které se s chutí zasměje. Nejraději má takové, které kombinují komiku s dramatickou linkou. „O tom je život“, shodují se zpěvačka a moderátorka.

Jak vzpomíná na dlouholetého kolegu Karla Černocha? Jaké autory ráda čte? A proč zanevřela na muže? Poslechněte si celý rozhovor.

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

autoři: Halina Pawlowská , and
Spustit audio

Související