Rád bych si zopakoval spolupráci s Petrem Hapkou a Michalem Horáčkem, ohlíží se zpěvák Richard Müller

5. prosinec 2022

Má nové album. „Musím neskromně říct, že je to skvělé album. Někteří recenzenti v Čechách a na Slovensku se shodli, že je to moje nejlepší deska,“ usmívá se spokojeně zpěvák v Blízkých setkáních. Kdy se dostal k muzice? Jak byla založena skupina Banket? Baví ho fotografování a dělá si sám obaly k deskám? Co by řekl o projektu Levandulová? Na co se rád dívá v televizi? Co má teď před sebou a na co by rád pozval?

Nové album Richarda Müllera je prý výsledkem česko-slovenské spolupráce, kterou má zpěvák zažitou z minulosti. Dělal na něm třeba s Ondřejem G. Brzobohatým, Peterem Uličným, Janem P. Muchowem.

„Rád bych si zopakoval spolupráci s Petrem Hapkou a Michalem Horáčkem, což už není možné. Ale bylo to nezapomenutelné setkání. Došlo k tomu náhodou, kdy mě viděli v televizi a řekli si, že bych se jim hodil do projektu,“ vzpomíná Richard Müller.

„Pozvali si mě na jednu písničku Štěstí je krásná věc. Ale Petr Hapka byl tak unešený, že mi dal i písničku Rozeznávám, která je jedna z nejhezčích, které znám, plus Milostný dopis Haně Z.,“ uzavírá zpěvák v Blízkých setkáních.

autoři: Martin Hrdinka , eh
Spustit audio

Související